Hoe pakken we uw hulpvragen aan?

 

Het eerste gesprek is altijd een intake. Hierin wordt gesproken over uw vragen, dillema's, verwachtingen en de aanpak Hierna worden - als het wederzijds klikt - vervolgafspraken ingepland. Er wordt altijd een startvragenlijst ingevuld om aan het einde de behandeleffecten te kunnen meten. 

 

Afhankelijk van uw vragen wordt een programma uitgestippeld gebaseerd op technieken als: oplossingsgericht werken, positieve psychologie, ACT, mindfulness, stressreductietraining en single/double/triple-loop leren. Wij gebruiken wel dit soort technieken, maar niet zo maar uit het boekje. Daarom kan het programma op elk moment worden bijgesteld.

 

Mocht er onderliggende problematiek aanwezig zijn, dan kunnen we ook allerlei psychologische technieken inzetten. Denk aan cognitieve gedragstherapie, schema-therapie of EMDR. Dit is het voordeel van onze jarenlange ervaring en onze academische psychologische achtergrond.

 

Aan het einde van het traject wordt er altijd een evaluatie uitgevoerd. Hierna volgen we de cliënt nog 6 maanden na afsluiting van het traject om te kijken of het traject blijvend effectief is. Als er nog veel vragen en/of behoeften zijn dan kan er een vervolgtraject worden gestart, dit kan slechts één gesprek zijn, maar meer is ook mogelijk.

 

 Het behandelproces duurt in ieder geval 5 of 10 sessies, in een enkel geval meer.